uitbreiding 2 onder 1 kapwoning in Lichtenvoorde

uitbreiding 2 onder 1 kapwoning in Lichtenvoorde

28/6/2024

In Lichtenvoorde wordt gebouwd aan de uitbreiding van een twee-onder-één-kapwoning. De uitbreiding, die de volledige breedte van de woning beslaat, herbergt de keuken en de eethoek.

Een uitdaging bij dergelijke aanbouwen is de daglichttoetreding. Door de plaatsing van twee grote daklichten ontstaat een schitterend lichte ruimte. Ondanks dat de aanbouw nog afgewerkt moet worden, is het nu al opvallend hoeveel natuurlijk licht de ruimte binnenkomt. Dit belooft een prettige leefruimte te worden zodra de afwerking compleet is.

Een ander opvallend aspect van deze uitbreiding is de gevelafwerking. In plaats van te proberen het nieuwe metselwerk te laten samensmelten met het bestaande, is bewust gekozen voor contrast. De gevel is afgewerkt met verticale profilering, wat een eigentijdse uitstraling geeft aan de woning.

De gevelbekleding is uitgevoerd in houtvezelcomposiet, een keuze die zowel esthetisch als praktisch is. Deze panelen zijn onderhoudsvrij en circulair, waardoor ze duurzaam zijn. Dankzij het gebruik van minerale pigmenten is de bekleding bestand tegen uv-straling en behoudt het zijn diepe kleur. Aanvankelijk zal de bekleding door een natuurlijk proces iets lichter worden, waarna de kleur zich stabiliseert tot een gelijkmatige en stabiele tint.

Binnenkort zal de betonvloer worden gestort en zal het interieur verder worden afgewerkt. Houdt de website en sociale media in de gaten, om de voortgang te volgen.

No items found.